Waarom dōTERRA oliën?

Er zijn veel merken etherische (essentiële) oliën. We geven je graag 6 redenen waarom wíj kiezen voor de oliën van dōTERRA. Het is daarna aan jou te bepalen wat jij ervan vindt.

1. 100% Puur
Alle oliën van dōTERRA zijn 100% zuiver. Alleen zuiverste en krachtigste essentiële oliën, die voldoen aan de strenge normen voor CPTG, Certified Pure Therapeutic Grade®. Je leest er hieronder meer over.

2. Ethisch verantwoord & duurzaam
dōTERRA koopt zijn olie waar de plant het beste gedijt: in zijn natuurlijke omgeving.
Daarbij kiezen ze juist die locaties waar ze kunnen bijdragen aan verbeteringen aan het individu, de sociale economie en het milieu, terwijl ze essentiële oliën produceren van de hoogste kwaliteit. Co-Impact Sourcing noemen ze dat.

3. Tevredenheid
dōTERRA is het grootste bedrijf ter wereld in etherische olie. Dat zegt wat. En: na een jaar gebruikt 68% van de mensen de olie nog steeds! Bij andere oliën is dat percentage slechts 10%. Gebruikers van dōTERRA zijn dus heel tevreden.

4. Uitgebreid netwerk
Van hoogopgeleide en ervaren plantkundigen, chemici, gezondheidswetenschappers en mensen uit de zorgsector; het netwerk van dōTERRA is heel uitgebreid. Daarnaast moedigt dōTERRA professionals uit de reguliere gezondheidszorg en alternatieve geneeskunde aan tot studie en toepassing van essentiële oliën (van therapeutische kwaliteit) in de moderne gezondheidszorg.

5. Aandacht voor de medemens
Het motto van dōTERRA is dat iedereen beter moet worden van olie. Van kweker tot gebruiker. Door de eerlijke manier van samenwerken met kwekers en desillateurs helpt dōTERRA het leven van heel wat mensen over de hele wereld te verbeteren. Het dōTERRA® netwerk van botanische kwekers en destillateurs zit over de hele wereld, van Oman tot Corsica, van Sri Lanka tot Frankrijk.

6. dōTERRA healing hands​ Foundation
Een deel van de opbrengsten gaat naar de Healing Hands Foundation. Deze foundation streeft naar genezing en hoop voor de wereld. Ze geeft bijvoorbeeld microkredieten. Maar zorgt er ook voor dat mensen toegang krijgen tot schoon water, onderwijs of gezondheidszorg. Op de lange termijn. Het verandert levens! En door producten te kopen help je andere die dat nodig hebben. Hoe mooi is dat!

Deze video laat zien wat de Healing Hands Foundation doet. 

CPTG-keurmerk
dōTERRA CPTG Certified Pure Therapeutic Grade essentiële oliën bestaan uit 100% pure, natuurlijke, aromatische bestanddelen die zorgvuldig uit planten zijn geëxtraheerd. Ze bevatten geen verdunners of kunstmatige toevoegingen die hun werkzame kwaliteiten kunnen verminderen en ze zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden of andere chemische middelen.

dōTERRA werkt nauw samen met een wereldwijd netwerk van vooraanstaande oliechemici en kwekers om planten van de juiste soort te selecteren, die geteeld zijn in de ideale omgeving, en die zorgvuldig op het juiste tijdstip zijn geoogst. De aromatische bestanddelen van de planten zijn kundig geëxtraheerd door ervaren destillateurs en onderworpen aan chemische analyses om de zuiverheid van de samenstelling te garanderen. dōTERRA’s CPTG Certified Pure Therapeutic Grade essentiële oliën vormen de veiligste en meest werkzame oliën ter wereld die de meeste voordelen bieden.

Veel oliën zijn ogenschijnlijk van therapeutische kwaliteit, sommigen zijn wellicht zuiver, maar slechts weinigen doorstaan de grondige testen voor de juiste chemische samenstelling. dōTERRA CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® essentiële oliën zijn over en weer getest met massaspectrometrie en gaschromatografie om voor elke partij zowel de zuiverheid van het extract als de werkzaamheid te verzekeren.

Transparant is ook een kenmerk van dōTERRA. Als je een fles essentiële olie hebt gekocht dan kun je de testrapportages downloaden. Dit kun je HIER doen. Vul het ID nummer in wat je op het flesje staat en download het rapport.

Bekijk op deze kaart waar de oliën van dōTerra vandaan komen: