Wat zijn etherische oliën?

Als je ooit een roos hebt gekregen, langs een lavendelveld hebt gewandeld of geroken hebt aan vers gesneden munt, heb je de geurende kracht van etherische oliën ervaren. Essentiële oliën kunnen je stemming verbeteren, je zintuigen kalmeren en krachtige emotionele reacties opwekken.

Etherische oliën, ook wel essentiële oliën genoemd, zijn natuurlijke geurende bestanddelen die te vinden zijn in de zaden, schors, stelen, wortels, bloemen en andere delen van bomen en planten.

Er zijn twee vormen (pure) oliën:

  1. ENKELVOUDIGE ETHERISCHE OLIËN
    De dōTERRA® collectie enkelvoudige oliën bevat de beste aromatische extracten die op dit moment ter wereld beschikbaar zijn. Denk aan Lavendel, Lemon, Rozemarijn en Sinaasappel. Elke van deze olie brengt de levenskracht van zijn plantaardige bron. Deze wordt voorzichtig gedestilleerd uit planten. Elke olie is 100% natuurlijk en voldoet aan de hoogste normen op het gebied van zuiverheid. Ze vormen een prachtig palet van plantaardige energie en ze kunnen individueel of gemengd worden.
  2. SAMENGESTELDE ETHERISCHE OLIËN
    dōTERRA® samengestelde essentiële oliën zijn geschikt voor gerichte (wellness)toepassingen. Bijvoorbeeld Balance, On Guard, Peace en Cheer. De verzamelde kennis van vele jaren ervaring met verschillende etherische oliën worden samengevoegd in een flesje. Deze samengestelde olie bestaat uit uitsluitend CPTG Certified Pure Tested Grade® oliën.

Extractiemethoden
Voor de meesten een ingewikkeld verhaal, maar etherische oliën worden meestal geëxtraheerd door een stoomdestillatieproces met weinig warmte, waarin de stoom onder druk circuleert door het plantenmateriaal. Daarbij worden de essentiële oliën in de stoom opgenomen.

Zodra het stoommengsel afkoelt, worden water en olie gescheiden en wordt de olie in zijn pure vorm opgevangen. Om de hoogste kwaliteit en de juiste chemische samenstelling van het olie-extract te garanderen, moeten de temperatuur en druk nauw bewaakt worden. Met te weinig warmte en druk komt de kostbare olie niet vrij, terwijl te veel druk de tere chemische samenstelling kan veranderen en de werkzaamheid daarvan kan aantasten.

Net zo belangrijk voor het zorgvuldig gecontroleerde extractieproces is het kiezen van de juiste plantsoorten en bestanddelen. Om een olie-extract van therapeutische kwaliteit te verkrijgen, moet op het juiste moment worden geoogst. Wanneer de samenstelling van de essentiële olie het meest geconcentreerd is, ontstaan een olie-extract van hoge kwaliteit. Dit complexe proces is bijna een kunstvorm en het vereist ervaren kwekers en destillateurs die nauw samenwerken.

CPTG Certified Pure Tested Grade
dōTERRA essentiële oliën bestaan uit 100% pure, natuurlijke, aromatische bestanddelen die zorgvuldig uit planten zijn geëxtraheerd. Ze bevatten geen verdunners of kunstmatige toevoegingen waardoor de werkzaamheid zou kunnen verminderen. Plus: ze zijn vrij van verontreinigingen zoals pesticiden of andere chemische middelen.

Veilig
dōTERRA werkt nauw samen met een wereldwijd netwerk van vooraanstaande oliechemici en kwekers om planten van de juiste soort te selecteren, die geteeld zijn in de ideale omgeving, en die zorgvuldig op het juiste tijdstip zijn geoogst. De aromatische bestanddelen van de planten zijn kundig geëxtraheerd door ervaren destillateurs en onderworpen aan chemische analyses om de zuiverheid van de samenstelling te garanderen. dōTERRA’s CPTG Certified Pure Tested Grade essentiële oliën vormen de veiligste en meest werkzame oliën ter wereld.