Gepost op

Waarom zou je voor dōTERRA oliën kiezen?

Waarom dōTERRA?

Vorige week was ik bij een gezin dat al oliën in huis had. Ze hadden een diffuser die veel werd gebruikt. Ze wilden meer weten over de oliën van dōTERRA en daar kon ik wel wat over vertellen!

Nadat we een poosje te hebben gepraat en een aantal oliën hadden geroken, leek het ons leuk om hun eigen oliën erbij te pakken. En een soort vergelijkend onderzoek te doen. Want: ik kan wel zéggen dat onze oliën puur zijn en écht het lekkerste ruiken, maar het ervaren is nog beter.

Het eigen flesje pepermunt ging open. De eerste reactie was ‘Wat ruikt dit chemisch!’. Daarna rook ze aan een flesje dōTERRA pepermunt olie. ‘Wát een verschil, deze komt veel meer binnen!’ was de reactie.

En dat is nu precies het verschil tussen veel andere (goedkopere) oliën. De etherische olie van dōTERRA is puur. Puurder kan niet. En dat betekent dat ze letterlijk meer binnenkomen. Meer effect hebben. Maar óók dat je er weinig van nodig hebt om effect te merken. Maar als je voor de oliën van dōTERRA kiest, kies je om meer redenen. We zetten ze op een rijtje.

1. 100% pure olie

Op elke productieronde etherische olie wordt een reeks van maar liefst 9 uitgebreide, onafhankelijke laboratoriumtests gedaan. Door een externe partij. Dit doet dōTERRA om de zuiverheid, effectiviteit en een lange houdbaarheid te garanderen. Er is geen enkele andere etherische olie producent die dat doet. Wanneer je oliën van doTERRA gebruikt, kun je van elke flesje de rapporten opvragen. Gebruik daarvoor de code op het flesje en voer deze in op: Source to You.

2. Krachtig

Dat een olie 100% puur is, wil nog niet zeggen dat het een effectieve of krachtige olie is.Om etherische olie zijn kracht te geven, moet de olie komen uit dát deel van de wereld, waar de plant van nature voorkomt en het beste gedijt.Bovendien moeten de boeren heel goed weten  hoe ze elke keer weer voor een goed olie kunnen zorgen. Dat betekent elke keer op de juiste manier planten,  kweken,  oogsten en distilleren. Dit is een deel van de reden waarom doTERRA-oliën de krachtigste ter wereld zijn. Je krijgt met veel minder olie méér effect! En dat is weer gunstig voor het klimaat. Je doet langer met 1 flesje.

 

3. Veilig

Doordat de oliën doTERRA zo puur zijn, zijn ze veilig voor alle leeftijden. Je kunt ze aromatisch (geur), topisch (op de huid) en ook intern (innemen) gebruiken.Raadpleeg daarbij altijd de doTERRA toepassingstabel.

Lees meer over het verdunnen van oliën. Dat is goed om te doen wanneer je start met het gebruiken van etherische olie of bij kinderen of een gevoelige huid.

Let op! Let altijd op bij een gevoelige huid, bij kinderen of zwangeren. Overleg met je huisarts voordat je oliën gebruikt.

4. Oorsprong

dōTERRA haalt zijn etherische oliën van over de hele wereld. Er zijn meer dan 140 oliën en die komen uit meer dan 45 landen! Dit is om ervoor te zorgen dat de etherische olie onder de best mogelijke omstandigheden wordt gekweekt. Op een plek waar de plant het beste gedijt. Want dat zorgt weer voor een hoge kwaliteit.

Meer dan 93% van de boeren die zijn olie levert, doet dit uitsluitend aan dōTERRA. Dat maakt dat geen enkel ander bedrijf dezelfde kwaliteit kan leveren.

5. Duurzaam

Als je je verdiept in de filosofie van dōTERRA, dan wordt al snel duidelijk dat zij het belangrijk vinden dat iedereen beter wordt van hun product. Van boer tot gebruiker.

Daarnaast wil dōTERRA dat etherische oliën nog lang verkrijgbaar zijn én van hoge kwaliteit blijven. Nu steeds meer mensen etherische oliën gaan gebruiken, is het dus belangrijk dat planten en het land niet te veel worden geoogst. Maar ook dat boeren ethisch en eerlijk worden behandeld. En dat er langetermijnplannen zijn die duurzaam zijn.

Co-Impact Sourcing
Voor dōTERRA is het een vereiste dat kleinschalige boeren en oogsters -vaak in achtergestelde gebieden- ethisch worden behandeld. Daarom heeft doTERRA Co-Impact Sourcing opgezet. Co-Impact Sourcing zorgt voor langdurige, wederzijds voordelige partnerschappen met leveranciers. Het zorgt tegelijkertijd voor duurzame banen en daarmee weer voor een betrouwbaar inkomen. Zeker in onderontwikkelde gebieden is dat niet gewoon. De boeren worden tijdige betaald en krijgen een eerlijk prijs voor hun werk en product.

6. Delen

dōTERRA betekent ‘geschenk van de aarde’. Toen ze voor deze naam kozen, was ook duidelijk dat dit een verantwoordelijkheid met zich meebracht. Omtoegewijde rentmeesters te zijn, te zorgen voor de aarde.

Daarom startten ze de doTERRA Healing Hands Foundation. Deze foundation stelt mensen en gemeenschappen in staat positieve verandering door te voeren. Denk aan ondersteuning bij armoede, scholing, ampenbestrijding, gezondheid, bestrijding van mensenhandel. Dit verandert levens. Elke keer als je essentiële oliën van doTERRA bestelt, steun je deze organisaties rechtstreeks. Je helpt de wereld veranderen!

7. Voordelig

Je kent vast wel het gezegde… ‘Je krijgt waar je voor betaalt’. Het kopen van goedkope oliën levert goedkope resultaten op. Als je etherische oliën voor je gezondheid gebruikt, wilt je geen enkel risico nemen.

Zijn doTERRA-oliën duur? Nee, in feite kunnen ze goedkoper en effectiever zijn dan de moderne geneeskunde en zelfzorgproducten. Plus: etherische oliën geven geen bijwerkingen, hebben geen vervaldatum (mits goed bewaard) en zorgen hopelijk voor minder doktersbezoeken. Wat je weer tijd oplevert.

Als je gaat vergelijken met andere oliën, onthoudt dan:
– de kwaliteit van dōTERRA is ongeëvenaard.
– één druppel heeft groot effect. Je gebruikt minder druppels.
– doTERRA verkoopt voornamelijk flessen van 15 ml. Dat zijn ongeveer 250 druppels. Bij een fles Lemon (citroen), betekent dat slechts 0,05 cent per druppel!

25% korting op je aankoop
Leden besparen nog meer. Als doTERRA-lid bespaar je 25% op de verkoopprijs. Daarnaast kun je deelnemen aan het spaarprogramma (Loyalty Rewards Program) van doTERRA. Hiermee spaar je en 10-30% van wat je besteedt, op al je aankopen!

Word gratis lid bij aankoop van een doTERRA-starterskit. Met deze kit heb je de belangrijkste oliën in één keer in huis.