Gepost op

Etherische olie tijdens de puberteit

Etherische olie gebruiken bij pubers

Stemmingswisselingen, huilbuien en puberzweet. Klinkt bekend? Als je pubers in huis hebt, weet je waar ik het over heb. En wat nou zo fijn is: je kunt ook bij je puber etherische olie inzetten. 

Als je kind groter wordt en begint te puberen, dan zal hij/zij zelf aan de slag moeten met persoonlijke verzorging. Hoe mooi is het om daar natuurlijke middelen bij te gebruiken! Laat je puber dus kennismaken met etherische olie, als ze dat nog niet kennen.

Etherische oliën kunnen bij van alles worden gebruikt, bij het versterken van het afweersysteem, bij huidproblemen of bij pijn in gewrichten en spieren (groeipijnen). Het gebruik van etherische olie bij je tiener is een geweldige manier ze een gezonde, natuurlijke levensstijl mee te geven.

Emoties
Ouders van tieners weten hoe het gaat. De onafhankelijkheid die ze steeds meer krijgen, zorgt vaak voor (boze) huilbuien. Het doet je soms terugdenken aan hun peuterjaren…. Aan de ene kant zijn ze sterk en gegroeid en hoor je continue ‘ik weet het!’ En aan de andere kant maakt alles hen emotioneel en onzeker. Bij al deze veranderingen gebruiken wij nu vaak onze etherische oliën. En ook hier zien we: het werkt!

Huidproblemen
Voor veel tieners is dit de tijd van puistjes en een onzuivere huid. Etherische oliën kunnen ook daarbij worden gebruikt. Let wel, gebruik alleen 100% pure oliën van de hoogste kwaliteit! En verdun de olie tot de juiste verhoudingen.

Bij puistjes is Melaleuca (TeaTree) hier favoriet. Frankinsence (Wierook) is ook echt goed voor de huid. Voeg deze oliën toe aan de eigen crème. Een andere optie is de HD Clear lijn; speciaal voor de onzuivere huid. Een mooi natuurlijk alternatief voor Clearasil of andere middeltjes die je bij de drogist kunt kopen.

Hormonen
Dit is ook de tijd dat de maandelijkse cyclus bij meisjes begint. Buikpijn, hoofdpijn en vooral stemmingswisselingen komen langs. Tijdens deze periode adviseren we Clary Calm. Deze blend voor meisjes (en vrouwen) bevat onder meer Scharlei (Clary Sage), Lavendel en Bergamot. Samen brengt het hormonen in balans. Goed voor tieners … en moeders van tieners!

Geranium, Scharlei (Clary Sage) en Ylang-Ylang kunnen worden gebruikt door pubermeisjes. Oliën zoals Sandelhout, Jeneverbes (Juniper Berry) en Rozemarijn zijn weer fijn voor tienerjongens.

Stinkende kamer
Moeders van jongens zullen begrijpen wat we hier bedoelen. Er zijn niet veel jongens die van hun persoonlijke hygiëne een prioriteit maken. Sporten, computers en natuurlijk gamen zijn belangrijk. Maar een schone, opgeruimde kamer….niet boeiend. En dit is waar etherische oliën echt van pas komen.

Door oliën te verspreiden om de slaapkamer ruikt het er fris. Onze, 100% pure oliën, zijn erg goed in het zuiveren en ontgeuren van de lucht. Bovendien zijn ze veel gezonder dan die chemische geurplug-ins. Zet de diffuser aan en merk de voordelen!

Op minder fris ruikende kamers verspreiden we graag oliën zoals Lemon, Purify of On Guard. Deze oliën kunnen zelfs de geurigste kamers verfrissen.

Stemmingswisselingen
Waarom worden tieners toch vaak wakker met een fijne houding/instelling (ahum…)? We weten het niet, maar we hebben wel een tip. Zet ongeveer tien minuten voordat je kind ‘s ochtends wakker worden, de diffuser met Wild Orange (sinaasappel) aan. Wild Orange staat, net als andere citrusoliën, bekend als opbeurend.

Een andere favoriet van onze tieners is Cheer. Dat is een mix van opbeurende oliën. Deze blend geeft gevoelens van optimisme, opgewektheid en geluk. Het zorgt ervoor dat negatieve emoties minder kans krijgen. Onze dochter heeft hiervan een rollertje van in haar schooltas.

Olie aanschaffen
Zoals je ziet zijn er heel wat oliën die je kunt gebruiken om het leven van je puber (en van jezelf) wat aangenamer te maken. Wanneer je wilt starten met het gebruiken van oliën, laat ons je dan helpen bij de juiste keuze. App, bel (06-45945454) of mail ons. Zonder hulp bestellen kan natuurlijk ook: klik dan hier