Gepost op

Etherische olie bij Hooggevoeligheid (HSP)

Oliën voor hooggevoelige mensen en kinderen

Door: Elisabeth

Hooggevoeligheid is een prachtige eigenschap; je kunt je goed inleven in anderen, je geniet intens, bent heel alert en leeft vol bezieling. Maar wie er ervaring mee heeft, weet dat het ook veel energie kan kosten.

Onze dochter is een hooggevoelig kind. Na een een hele dag op school, in een volle klas, met veel geluiden, geuren, kleuren en energieën van anderen kwam onze dochter elke dag doodop thuis. Compléét overprikkeld. En elke dag weer moest ze bij thuiskomst zich ‘ontladen’. Dan werd er geschreeuwd, gehuild en veel boosheid geuit. We probeerden van alles: sensorische integratie therapie, PMT, Cranio sacrale therapie, homeopatische middelen, Bachbloesems. Echt, je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het geprobeerd. De weekenden waren echt nodig om bij te komen. We liepen op onze tenen om haar niet van streek te brengen (dat lukte namelijk bij het minste of geringste). Kortom: het had effect op iedereen.

Toen Dorine op een dag vroeg of ik meeging naar een informatieavond over etherische oliën was dit ‘probleem’ dus het eerste waar ik aan dacht. Misschien zou olie kunnen helpen. Op deze avond was ik heel kritisch en had ik veel vragen. Maar ik wilde het ook proberen. En dan graag zo snel mogelijk. Dus ik bestelde een flesje Balance olie. Deze helpt aarden en brengt emoties in balans. Ik legde onze dochter uit waar het voor was: ‘Deze olie kan je helpen minder last te hebben van prikkels’ (ze is 10 jaar en begreep wat ik daarmee bedoelde). Ik smeerde een druppel op de onderkant van haar beide voeten. En je gelooft het niet, maar bij het smeren zag ik haar ‘zakken’. Meer in haar lijf komen. De geur was ook best aanwezig.

Toen ze aan de ontbijttafel plaatsnam was ze rustiger dan anders. Ze reageerde minder fel en minder boos en was meer ontspannen. Dat het zó snel effect zou hebben, had ik echt niet verwacht! We zijn inmiddels een half jaar verder en nog elke dag smeren wij Balance onder haar voeten. Ze kan nu tegen grapjes, praat gezellig mee in plaats van zichzelf af te sluiten. Soms, in de vakantie, vergeten we het een of twee dagen. Maar dan komt die prikkelgevoeligheid weer terug, merken we dat ze sneller bozer en gepikeerd is. Het werkt dus echt!

Hoe gebruiken wij de olie?
We smeren de etherische olie vaak onder onze voeten. Onder je voeten zitten geen talg- en zweetklieren en de poriën zijn groter. Door de olie onder de voeten te smeren worden de stoffen in de olie razendsnel door je lichaam opgenomen. Binnen 20 minuten is de olie terug te vinden in elke cel van je lichaam. En daar doet het z’n werk.

Wanneer je naar de ingrediënten kijkt van de dōTERRA Balance zie je onderstaande etherische oliën. Ik vertel je wat ze doen, dan begrijp je waarom het werkt. 

Sparren: helpt aarden

Ho Wood: kalmeert en verhoogt het spirituele bewustzijn

Blue Tansy: verlicht woede en bevordert een gevoel van zelfbeheersing

Blue Chamomile: kalmeert de zenuwen

Wierook (Frankincense): bevordert gevoelens van tevredenheid, vrede, ontspanning en welzijn.

Is het voor jouw soms lastig omgaan met je hooggevoelig of heb je een hooggevoelig kind dat nog niet weet hoe hij zich moet afsluiten? Probeer dan ook eens de Balance olie. Klik hier voor meer info.

Andere etherische oliën voor hooggevoelige mensen / kinderen

  • Wierook (Frankincense) – werkt diep ontspannend, kalmeert en helpt aarden, meer in je lijf te komen.
  • Melaleuca (Tea Tree) – is een superveelzijdig olie voor uw EHBO-kofferset. Naast dat deze olie antiviraal en antibacterieel werkt,  helpt hij bij het creëren en stellen van sterkere grenzen.
  • On Guard – versterkt de energie, geeft veerkracht en helpt sterkere grenzen stellen.
  • Serenity Rustgevende Blend – kan een fijne olie wanneer je last hebt van angst, stress en teveel nadenken. Hij kan je helpen om je meer met jezelf te verbinden en zorgt voor innerlijke rust.
  • Wild Orange – Dit is een van de meest populaire oliën van dōTerra en heeft een heerlijke zoete geur. Wild Orange werkt stimulerend en ontstresst. Handig als je je vermoeid voelt door de (negatieve) emoties van anderen.