Gepost op

Etherische olie bij hooikoorts

Deze etherische olie kun je gebruiken bij hooikoorts

Hooikoorts is echt een heel vervelende allergie. Je kunt last hebben van een loopneus en niesbuien, maar ook van kriebelhoest met jeukende, branderige en tranende ogen. De pollen in de lucht zorgen deze allergische reactie. Wist je dat etherische olie heel veel mensen met hooikoorts helpt? Het is een middel dat snel verlichting geeft en je op een natuurlijke manier helpt. We geven je een paar opties.

Lavendel
Wordt je gék van je branderige ogen en loopneus? Wat bijzonder goed én snel werkt is één druppel lavendel op de duim en deze tegen je gehemelte drukken. Je kunt ook een druppel onder je tong doen. Dit werkt goed omdat de olie razendsnel door je slijmvliezen wordt opgenomen. Via het netwerk van minuscule haarvaatjes naar de bloedbaan reist het naar de plaats waar het nodig is.

Heel lekker vind ik het niet, een druppel Lavendel op mijn gehemelte, maar gek genoeg
is het meteen werkzaam! – Denise

Pepermunt
Breng een druppel pepermuntolie aan op de basis van je nek, zo’n twee keer per dag. Pepermunt is ook fijn in de verstuiver/diffuser. Het verlicht eventuele hoofdpijn en opent je neus. Je kunt vrijer ademen.

Citroen
Een belangrijke eigenschap van citroen is dat het de aanmaak van antistoffen stimuleert en reinigt. Prima eigenschappen bij bestrijden en herstellen van hooikoorts. Let wel op; bij gebruik van citroen op je huid, moet je zonlicht 12 uur vermijden, anders kan er huidirritatie optreden.

Maak je eigen hooikoorts-bomb
Tip van ervaringsdeskundige Dorine: “Vul een lege capsule (Veggie Cap) met een druppel lavendel, een druppel citroen een een druppel pepermunt. Slik deze aan het begin van de dag (en als je veel last hebt, aan het einde van de dag nog een keer) en je hebt geen last meer van die vervelende symptomen!

Maak een roller
Voor thuis en onderweg is het fijn een roller te hebben met een mix van Pepermunt, Lavendel en Citroen. Deze drie oliën vallen samen de belangrijkste symptomen van hooikoorts aan. Lavendel is een natuurlijke antihistamine en vermindert spierspanning. Pepermunt verlicht hoofdpijn en opent je neus. Citroen is ontstekingsremmend en verbetert de algehele immuniteit. Dus….wat heb je nodig?

# 10 druppels essentiële olie van Pepermunt
# 10 druppels etherische olie van Lavendel
# 10 druppels Citroen etherische olie
# Gefractioneerde kokosolie
# 1 hervulbare glazen flesje (1o ml) met een rollerbol-dop

Vul het flesje voor 3/4 met kokosolie. Voeg daarna de essentiële oliën toe, druppel voor druppel. Als je per ongeluk eindigt met 11 of 12 druppels in plaats van 10, is dat niet erg! Doe de rollerball of het flesje en de dop erop. Even schudden en klaar!

Deze blend kun je op elke gewenste plek op de huid rollen. Schud wel even (voorzichtig) voor elk gebruik. Rol achter je oren naar beneden in de richting van je kaak.  Masseer het in de voetzolen zodat het snel in de bloedbaan wordt opgenomen. Je zou snel verlichting moeten merken.

Je kunt natuurlijk nog meer heilzame oliën toevoegen om het mengsel nog meer te stimuleren (bijvoorbeeld eucalyptus, rozemarijn of kamille) maar als je net begint met etherisch olie zijn citroen, lavendel en pepermunt prima en maken echt verschil!

Diffusermix
Een fijne mix bij hooikoorts, voor in je diffuser is:
# 3 druppels lavendel
# 3 druppels citroen
# 3 druppels Pepermunt
# 3 druppels Breathe Blend (eventueel)
Vul de diffuser met water en voeg de druppels olie toe. Het verlicht snel!

 


TIP!
In dit beginnerstrio zitten alle drie de oliën, in flesjes van 15 ml. In elk flesje zitten zo’n 270 druppels.
Perfect om mee te beginnen!
Dit trio kost 75- en je krijgt direct 25% korting op volgende bestellingen. bestelt ‘m HIER.